Cristiano Ronaldo a ajuns la 770 de goluri marcate în carieră, după ce a marcat un hat-trick în meciul Cagliari - Juventus 1-3, scrie digi sport.

La scurt timp după partida în care CR7 a strălucit din nou, Pele s-a recunoscut învins, admițând că recordul său s-a oprit la 767 de reușite în duelurile oficiale.

Potrivit Gazzetta dello Sport şi altor instituţii media, cehul Josef Bican este încă în faţa lui Ronaldo şi Pele, cu 805 goluri.

Mesajul postat de Cristiano Ronaldo după ce l-a depăşit pe marele Pele

La rândul său, starul portughez a postat un mesaj superb pe reţelele sociale, după ce a doborât recordul legendarului Pele.

"În ultimele săptămâni au existat tot felul de ştiri despre cel mai bun marcator din istoria fotbalului, după ce am depăşit borna de 757 goluri oficiale înscrise de Pele. Deşi sunt recunoscător pentru acea distincţie, acum e momentul să explic de ce nu mi-am însuşit acest record până acum.

Admiraţia mea eternă şi necondiţionată pentru domnul Edson Arantes do Nascimento, precum şi respectul pe care îl port fotbalului din secolul 20 m-au făcut să iau în considerare 767 de goluri înscrise de Pele, după ce am adunat cele 9 reuşite înscrise pentru echipa statului Sao Paulo, dar şi golul reuşit pentru echipa militară a Braziliei.

Lumea s-a schimbat de atunci, la fel şi fotbalul, dar asta nu înseamnă că putem şterge recorduri conform intereselor noastre. Azi am ajuns la borna 770 de goluri oficiale în cariera mea profesionistă şi primele mele cuvinte se îndreaptă către Pele. Nu există copil în această lume care să nu fi fost crescut ascultând poveşti despre meciurile lui Pele, golurile şi recordurile sale, iar eu nu fac excepţie. Din acest motiv, sunt plin de bucurie şi de mândrie, ştiind că acum sunt primul în topul marcatorilor, după ce i-am depăşit recordul lui Pele. e ceva la care nu am visat niciodată, copil fiind.

Le mulţumsc tuturor celor care au luat parte la această călătorie alături de mine. Tuturor colegilor, tuturor adversarilor, fanilor acestui sport minunat şi, mai presus de toate, familiei şi prietenilor apropiaţi. Credeţi-mă când spun că nu aş fi reuşit asta fără voi. Acum, abia aştept următoarele meciuri şi provocări. Următoarele recorduri şi trofee. Credeţi-mă, povestea este departe de a se fi încheiat. Viitorul înseamnă mâine şi mai sunt multe de câştigat alături de Juventus şi de naţionala Portugaliei. Veniţi cu mine în această călătorie! Să mergem!", a scris Cristiano Ronaldo.Mesajul lui Pele pentru Cristiano Ronaldo

La scurt timp după meciul Cagliari - Juventus 1-3, Pele s-a recunoscut învins, admițând că recordul său s-a oprit la 767 de reușite în duelurile oficiale.

"Cristiano, ce parcurs frumos reușești! Te admir foarte mult și nu e vreun secret pentru cineva. Felicitări pentru faptul că mi-ai depășit recordul de goluri marcate în meciurile oficiale. Las aici această fotografie în onoarea ta, cu multă dragoste, ca simbol pentru prietenia noastră existentă de mulți ani", a scris Pele, pe rețelele de socializare.

Dionisie Rusu