Primarul satului Bardar, raionul Ialoveni, a semnat o dispoziție prin care și-a acordat sieși un ajutor material cu ocazia înregistrării căsătoriei și nașterii copilului. Experții anticorupție spun că o astfel de situație reprezintă un conflict de interese. Primarul nu a răspuns la solicitările noastre de a comenta dispoziția, notează moldovacurata.md.

La 20 februarie 2020, primarul Valeriu Rață a emis o dispoziție cu următorul conținut: ”Din mijloacele planificate din bugetul Primăriei s. Bardar pentru susținerea populației se alocă primarului un ajutor unic cu ocazia înregistrării căsătoriei și un salariu de funcție în legătură cu nașterea copilului”. Cumulate, cele două sume formează în jur de 11 mii de lei.

La 17 martie 2020 Valeriu Rață și-a modificat dispoziția. A emis un alt document prin care dispune ca banii pentru acordarea ajutorului său să fie luați din alt fond – ”din mijloacele Bugetului Primăriei s. Bardar pentru anul 2020 economisite la fondul de salarizare”. În rest, prevederile dispoziției anterioare au rămas aceleași.

Vezi continuarea pe moldovacurata.md.

Vezi și: DOC // Pe timp de pandemie, Primăria Colonița scoate la vânzare 9 hectare de terenuri din proprietatea satului

Dionisie Rusu