Republica Moldova va fi asigurată în regim de urgență cu vaccin anti-COVID. Despre aceasta a scris Ala Nemerenco, consilier al preşedintelui Republicii Moldova în domeniul sănătății, pe pagina sa de Facebook, transmite IPN.

„În contextul situației grave pandemice, suntem la faza de inițiere a asigurării în regim de urgență a Republicii Moldova cu vaccin anti-COVID. Primii vor fi vaccinați lucrătorii sistemului de sănătate din prima linie, iar după, și alte categorii de risc. Detalii în zilele următoare”, menționează Ala Nemerenco.

Tot pe Facebook, zilele trecute, șeful adjunct al Direcției municipale sănătate, Boris Gîlca a scris că, în maximum trei luni, primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în Republica Moldova, iar din toamna 2021 ar putea derula un program național accesibil de vaccinare. Acesta menţiona că accesul la vaccinarea anti-COVID-19 va fi absolut gratuit pentru toți. Dar, pentru vaccinarea anti-coronavirus trebuie definitivate și aprobate câteva instrumente strategice eficiente.

Vezi și: BNM pune în circulație moneda comemorativă dedicată medicilor

Dionisie Rusu