Republica Moldova este susținută în continuare de partenerii externi în lupta cu COVID-19, atât cu loturi umanitare cât și financiare. 

Președintele Dodon a adus astăzi un șir de mulțumiri unor state care ne-au ajutat în lupta cu COVID-19, însă a acuzat UE că ar face doar ”declarații frumoase” și speră ca în cele din urmă să primească un anumit suport și din partea lor.

Însă declarațiile Premierului Chicu îl contrazice pe Igor Dodon. Acesta enumerând un șir de ajutoare financiare din partea Uniunii Europene. Iată ce a declarat acesta după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 : 

”De 144 milioane de euro oferite de Uniunea Europeană vor profita șase țări, printre care și Republica Moldova, acesta este primul pachet. Pe lângă aceasta, Uniunea Europeană a anunțat și un pachet de 700 milioane euro pentru țările din Parteneriatul Estic, este un program pe termin mediu și îndelungat, din care 200 milioane vor fi oferite ca granturi. În mod special remarc suma de 87 milioane euro care Uniunea Europeană o acordă Republicii Moldova sub formă de grant”.

Vezi și: Igor Dodon spune că UE a venit doar cu „declarații frumoase” și nu cu suport concret

Dionisie Rusu