Ipocrizia este la ordinea de zi în Republica Moldova, iar Ion Chicu folosește această atitudine pentru campania electorală a lui Dodon.

Guvernul Chicu a venit cu angajarea răspunderii pentru rectificarea bugetului în care se regăsește majorarea salariilor pentru medici. În prima fază, salariu va fi majorat cu 30%.

După ce partidele de opoziție au BOICOTAT ședința parlamentului din motiv că nu a fost modificată agenda, Igor Dodon și-a scos premierul la rampă pentru a ataca partidele de opoziție prin intermediu lui și a pregăti terenul pentru alegerile prezidențiale.

Premierul Chicu folosea aceleași teze denigratoare, ca cele peste 15 portale de știri din anturajul PSRM-ului, prin intermediu cărora se promovează insistent ideea precum, partidele de opoziție au fost împotriva majorării de salarii pentru medici. 

În acest context, mă văd nevoit să trezesc puțin societatea din starea lor de amorțeală și ”zombare stelară” a guvernării și să le readuc aminte câteva momente importante.

1. Luna martie 2020, Platofrma DA a venit cu inițiativa de dublarea salariilor medicilor și ale întregului personal medical și majorarea substanțială a resurselor financiare alocate pentru procurarea echipamentelor de protecție. ( aici) 

2. Fracțiunea Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a propus Parlamentului să creeze o comisie de anchetă care să investigheze cum a fost gestionată criza în domeniul sănătății până acum. De asemenea, alesul poporului a insistat ca medicilor să le fie dublate salariile. (aici

3. Pro Moldova a propus un set de măsuri pentru îmbunătățirea controlului asupra infecției COVID-19. În același context, au propus ca teste COVID-19 să fie gratuite și în aceleași timp, să fie dublate salariile pentru personalul medical (aici)

Și iată, astăzi, premierul Chicu iese în fața zecilor de reprezentanți ai presei Socialiste și ne vorbește pe cât e de rea opoziția. A uitat deja și de faptul că inițiativele de majorare a salariilor propuse de opoziție anterior,  erau catalogate ca fiind populiste pe atunci de Igor Dodon și premierul său. 

Mulți s-au prins la declarațiilor făcute de Chicu, iar Igor Dodon stând cu „culiocele” în clădirea luxoasă cu cheltuieli de 100.000 per zi, mai pune un bifă în reușitele sale ca propagadist și nu doar ca șahmatist.