Inima, ficatul și stomacul sunt printre organele cel mai des afectate de stilul de viață agitat din ziua de azi. Pe cât posibil, este bine să ne protejăm, să fim atenți la alimentație și să încercăm să avem un stil de viață cât mai echilibrat.

Însă, odată apărute problemele la inimă, ficat sau stomac, acestea trebuie rezolvate cât mai rapid cu ajutorul medicilor. Pe lângă tratamentele prescrise de aceștia, există și un ceai care va sprijini refacerea acestor organe.

Ceaiul de caise uscate: Proprietăți

„Caisele uscate sunt o sursă preţioasă de fibre, vitamina A şi potasiu. Astfel, ele sunt eficiente împotriva constipaţiei, stimulează activitatea stomacului, a ficatului şi metabolismul. Sunt un bun stimulent pentru imunitate, echilibrant nervos, luptă împotriva stărilor depresive, combat lipsa de vitamina A şi anemia.

Caisele uscate nu ar trebui să lipsească de pe masa celor ce suferă de afecțiuni gastro-intestinale, hipovitaminoză, boli de inimă. De asemenea, din meniul bolnavilor cu probleme ale tractului gastro-intestinal și ale ficatului nu ar trebui să lipsească infuzia de caise uscate”.

Mod de preparare:

Peste două linguri de caise uscate tocate mărunt se toarnă un pahar de apă fiartă caldă. Acoperă lichidul cu un capac și lasă-l la infuzat timp de 1,5-2 ore. Prepară zilnic această infuzie proaspătă și bea-o, împărțind-o în trei doze: câte una după fiecare masă.

Eficient contra tulburărilor gastro-intestinale

Caisele uscate sunt foarte bogate în fibre solubile ce se dizolvă ușor și ajută în descompunerea acizilor grași. După ce aceștia sunt descompuși, ele ajută la eliminarea particulelor de alimente digerate, precum și în mișcarea ușoară a intestinului. Cantitatea enormă de fibre alimentare previne tulburările gastro-intestinale, ajunând și la absorbirea nutrinților din produsele alimentare.

Ajută la sănătatea inimii

„Cantitatea mare de fibre solubile este benefică pentru sănătatea inimii. Fibrele reduc colesterolul „rău’’ din organism, scăzând astfel riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. Potasiul din caisele uscate păstreaza nivelul tensiunii arteriale stabile.

Aduce un plus de vitamine

Caisa conține cea mai mare cantitate de vitamina A (de fapt, provitamina A, pe care organismul o transformă în vitamina A prin procesele de digestie), necesară pentru menținerea în bună stare a sistemului imunitar și nervos, dar și a echilibrului endocrin. Conținutul de minerale – fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, cupru, iod, cobalt, siliciu, zinc, dar și elemente rare cu o importanță imensă pentru menținerea sănătății – argint, titan, molibden, nichel este mult mai mare în caisele uscate decât în cele proaspete,” adaugă topremediinaturiste.ro.

Se beau 2-3 cani pe zi.

Contraindicații:

Ceaiul din caise uscate nu este recomandat bolnavilor de hipotiroidie.

Vezi și: Pietre la rinichi: Obiceiurile greșite care duc la formarea lor și cum se pot trata

Dionisie Rusu