Atacurile mediace asupra celor incomozi în Republica Moldova au devenit o tradiție. Din acest motiv, Margareta Răducanu, șeful departamentului Mass-media al Partidului Acasă Construim Europa, a prezentat 20 de curiozități despre liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc.

„Totuși e mult mai greu să influențezi oamenii informați, care judecă lucrurile corect. Un om informat este un om puternic! Fiți informați! Corect informați!”

  1. A reprezentat Republica Moldova la 3 sesiuni consecutive în calitate de membru cu drepturi depline la Forumul de la Roma, Italia. Forumul de la Roma este o platformă de cooperare regională a șefilor instituțiilor de poliție din 12 state din Europa de Sud-Est.
  2. A organizat procesul pentru includerea Republicii Moldova cu statut de membru cu drepturi depline, în cadrul Asociației Şefilor de Poliție din Europa de Sud-Est, SEPCA. A semnat memorandumul de colaborare și a contribuit la schimbarea calității de observator al țării, în cel de membru cu drepturi depline. Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova a preluat președenția SEPCA și a organizat summit-ul şefilor de poliţie, în Moldova.
  3. A fost coautor al proiectului Reforma Poliției Republicii Moldova și a atras investiții de la Uniunea Europeană în sumă de 57 de milioane de euro.
  4. A stopat și a prevenit o catastrofă umanitară în timpul contrabandei cu Uraniu îmbogățit U-235, care se transporta spre Uniunea Europeană.
  5. A creat în premieră programul "Din Culisele Poliției" - pentru o informare corectă a tinerei generații despre activitatea poliției și instituțiile statului. Acest proiect de succes a contribuit la identificarea tinerilor, potențiali candidați pentru angajarea în rândurile Poliției.
  6. A fost invitat în calitate de speaker de către INTERPOL pentru a instrui echipele de investigație din Italia, Slovenia, Ucraina, Georgia, Armenia și alte state.
  7. A fost comandantul operațiunii Antitero din Republica Moldova, în colaborare cu experții omologi din Franța și Polonia.
  8. În timpul protestelor din Republica Moldova, în perioada când Gheorghe Cavcaliuc conducea Poliția Națională, nu a fost devastată nicio instituție publică și nu s-a permis nicio pierdere de vieți omenești.
  9. În premieră pentru Republica Moldova a implementat serviciul DIALOG, realizat între Poliția Națională și cetățeni.
  10. Gheorghe Cavcaliuc a devenit Cavaler al Ordinului Credință Patriei la vârsta de doar 25 de ani, fiind cel mai tânăr ofițer din Ministerul Afacerilor Interne, decorat de președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin.
  11. A creat Asociația Obștească Bunicii Grijulii, după modelul preluat din Italia, care acum are peste 1800 de bunici voluntari activi, în toată Moldova.
  12. A creat sistemul național Securitatea de Vecinătate - cu peste 35 000 de voluntari activi în toată Moldova.
  13. A implementat proiectul Copil Şcolarizat – Copil Protejat, care a redus cu 40%, criminalitatea juvenilă în Republica Moldova.1900 de copii au fost încălțați, îmbrăcați și școlarizați.
  14. Gheorghe Cavcaliuc deține statutul de expert internațional INTERPOL.
  15. A fost desemnat de Guvernul Republicii Moldova în calitate de membru al Comisiei Unificate de Control de Reglementare a Conflictului Transnistrean, CUC.
  16. A organizat 5 caravane de binefacere pentru bătrâni și persoane cu nevoi speciale.
  17. A implementat și a contribuit la deschiderea oficială a birourilor de consiliere psihologică şi psihoterapeutică din cadrul Inspectoratului de Poliție. Un proiect reușit, care a ridicat considerabil eficiența și calitatea muncii colaboratorilor Poliției.
  18. A lansat campania "Fii atent la trecerea de pietoni" care a salvat sute de persoane.
  19. A elaborat și a coordonat Campania Națională "O jucărie pentru zâmbetul copiilor". Această idee inedită a avut drept scop de a aduce un zâmbet pe chipurile copiilor afectați emoțional în urma producerii unor accidente rutiere, infracţiuni sau cazuri de violență.
  20. A implementat și a promovat proiectul "Oamenii de succes inspiră". Acest proiect a contribuit la cunoaşterea mai bună a personalităților notorii din Moldova, care prin propriul exemplu inspiră.