Cafeaua este băutura pe care mulți dintre noi o servim în fiecare dimineață, deoarece ne ajută să ne trezim și să avem o zi plină de energie în continuare.

Cu toate acestea, ea poate fi folosită și în scopuri estetice. Iată câteva exemple de care probabil nu știai până acum!

Ce a subliniat Universitatea Suedeză din Linkpoing, despre cofeină

Universitatea Suedeză din Linkoping a subliniat că este recomandat să bei mai puțin de 500 de miligrame de cofeină pe zi. Cu cât cantitatea de cafea este mai mare, cu atât sunteți mai predispuși la insomnia, iritabilitate, bătăile inimii foarte accelerate, vedere încețoșată și amețeli.

Portalul de sănătate al Institutului Național de Sănătate din Statele Unite a asigurat că experții recomandă unora să evite cofeina.

Persoanele cu probleme intestinale, cum ar fi refluxul acid, care au probleme cu somnul și care au hipertensiune arterială sau probleme cardiace.

 

Din punct de vedere al purității, este recomandat să consume cafea boabe sau cafea măcinată, deoarece, spre deosebire de cafeaua pe are o pregătești instant, aceasta nu a fost supusă niciun proces industrial care să îi altereze componentele nutritive și aromatice.

Ce se întâmplă dacă bei cafea fără zahăr zilnic

Acestea fiind spuse, portalul La Tienda del Café a dezvăluit că dacă se consumă zilni cafea fără zahăr vor fi mai mai multe beneficii, cum ar fi: memorie mai bună, previne cariile, ajută la funcționarea stomacului, previne bolile hepatice, crește metabolismul și ajută la slăbit, previne Alzheimer și demența, menține inima sănătoasă, evită diabetul de tip 2, ajută la prevenirea cancerului, oferă antioxidanți, reduce celulita.

Conform MedlinePlus, Biblioteca Națională de Medicină a Statelor Unite, cofeina nu se acumulează în sânge și nici nu se va stoca în corp.
În plus, un studiu al Universității Miguel Hernández din Elche (UMH) din Spania concluzionează că consumul a mai mult de două căni de cafea pe zi reduce riscul de deces pe termen lung din cauza diferitelor boli, inclusiv cancer, cu 44%.

În comparație cu cel mai mic aport, a existat o reducere cu 9% a riscului de cancer în rândul celor care au băut cea mai mare cafea. Riscul de cancer a fost avansat cu 12% mai puțin, iar cel de boală mortal cu 16%.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD