După cum știe toată lumea, Coca Cola îți strică dantura și duce la apariția diabetului zaharat. Puțini sunt cei care știu însă că această băutură carbogazoasă a fost la început un medicament. Da, ai auzit bine! În acest material veți afla ce efect umitor are Cola asupra organsimului.

De-a lungul timpului, specialiștii au enumerat toate efectele dăunătoare ale băuturii Coca Cola, dar foarte puțini au vorbit și de avantajele acestui lichid controversat. Coca Cola a apărut în secolul al XIX-lea și de atunci a câștigat popularitate largă în rândul oamenilor din întreaga lume. Ca și în cazul imaginilor dure de pe pachetele de țigări, nici avertismentele medicilor sau ale nutriționiștilor nu i-a speriat pe fanii acestei băuturi.

Cu siguranță, aceștia știu că băutura a fost la început un medicament. „O băutură delicioasă, înviorătoare, răcoritoare, fiind un medicament pentru afecţiunile nervoase, dureri, nevralgii, isterii, melancolii”, spunea unul din primele anunţuri publicitare. Un avantaj al acestui lichid este acela că are capacitatea de a-ți schimba starea de spirit și a te energiza. Băutura îmbunătățește performanțele mentale și fizice, iar responsabilă pentru acest lucru este cofeina.

Deși conține foarte mult zahăr, Coca Cola nu este chiar o otravă, ba chiar te poate ajuta foarte mult dacă ai un blocaj stomacal. Aceleași enzime care distrug smalțul danturii, dacă ajung în stomac, îți pot fi de un real folos. Cercetătorii au descoperit că aceste substanțe dizolvă mâncărurile grele, care rămân în stomac și provoacă dureri insuportabie.

Specialiștii au analizat această băutură și au constat că aciditatea mare a sucului, bicarbonatul de sodiu și dioxidul de carbon sunt principalii factori care ajută la dizolvarea alimentelor nedigerate de către stomac. Bineînțeles, dacă durerea persistă este mai bine să consultați un medic specialist, deoarece poate fi vorba de o problemă mai gravă, care necesită tratament.

Avantajele acestui suc nu se opresc aici. O doza de Coca Cola te scapă de durerile de cap. Cum este posibil? Ei bine, cafeina stimulează sistemul nervos central și contribuie la dilatarea vaselor de sânge din creier, având asfel un efect benefic asupra durerilor de cap. Astfel, data viitoare când ai acest gen de dureri bea o doză de Coca Cola și vei observa ce efecte miraculoase are.

În plus, este bine să cei acest suc dacă treci printr-o perioadă aglomerată la locul de muncă. Băutura are capacitatea de a stimula neuronii creierului și de a-ți îmbunătăți toate funcțiile. Bineînțeles, nu este recomandat să consumi Coca Cola în exces sau orice alte sucuri bogate în cafeină, deoarece riști să devii o persoană stresată și ușor iritabilă.

De asemenea, aceast suc are și o variantă „light” care are numeroase beneficii pentru organism și păstrează gustul bun al variantei clasice. În schimb, avantajul este că nu conține calorii și previne apariția cariilor dentare.


ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD
Dionisie Rusu