Chiar dacă situația din Italia este una gravă, președintele federației de fotbal italiene crede că sezonul actual de fotbal ar putea fi reluat. Pandemia de coronavirus a suspendat toate campionatele de fotbal din Europa, mai putin Belarus. Italia e țara cea mai afectată de virusul provenit din China. 

Președintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, vrea cu orice preț ca sezonul actual să se încheie. Acesta spune că e gata să ceară sprijinul UEFA și FIFA pentru a putea juca și după 30 iunie.

"Nu imi voi pierde speranța că sezonul se va relua. Voi face tot ce pot ca acest lucru să se întample. Renunț foarte greu. Sunt conștient că e încă foarte devreme să ne gândim la o dată, dar trebuie să fim pozitivi. Dacă e nevoie, cerem sprijin din partea UEFA și FIFA să putem juca după 30 iunie și vom profita de lunile iulie și august. Ne vom întânlni din nou cu Guvernul, nu vom cere bani, dar vom încerca să găsim anumite măsuri care să ne ajute. Cred că anularea sezonului ar fi o înfrângere pentru mine și una care diminuează valoarea competiției", a spus Gravina, conform football-italia.net.

Inițial, Federația luase decizia că în cazul în care meciurile nu se vor putea relua în luna mai, sezonul să fie anulat, fără sa fie desemnată o campioană și fără retrogradări. În aceasta situație, ar fi urmat să promoveze primele doua clasate din liga secundă iar sezonul viitor de Serie A s-ar fi desfășurat cu 22 de echipe.