„Cartierele de lux” din capitala Republicii Moldova au ceva din drama care se întâmplă și în România, povestește scriitorul Vasile Ernu. Nu sunt decât bani furaţi, în mare parte bani negri, care se întorc violent în diverse forme de ”investiţii strategice”.

Am ajuns în Chișinău. Când vii dinspre sud, intri pe la Telecentru. Cobori de pe deal spre centru. Aici este o intersecție a străzilor Asachi cu Hînceşti: închide un unghi şi deschide alt unghi. Este una dintre cele mai bine armonizate urbanistic intersecții din Chişinău, notează libertatea.ro.

În faţă ai un mic spaţiu deschis, orizontul e bine proporţionat de Cinematograful Gaudeamus cu părculeţul aferent, iar în faţă, verticala e străpunsă de un monument suplu şi bine proporţionat. În spate se află Cimitirul Amenesc.

Chişinăul a avut după război un noroc imens cu câțiva urbanişti foarte buni, care i-au dat contururile şi proporțiile, păstrând mult din stilistica precedentă.

Vezi și: Pompier despre incendiul de la Filarmonică: Am citit zeci de insulte adresate pompierilor care lucrează la stingerea focului