Indemnizații de până la 24.000 de lei la nașterea copiilor și indemnizații lunare pentru susținerea copilului până la vârsta de 18 ani sunt o parte din prevederile programului candidatului Partidului ȘOR la alegerile prezidențiale, Violeta Ivanov, pentru tineri și tinerele familii. Ea își exprimă încrederea că va transforma Republica Moldova într-o țară cu oportunități pentru tineri.

Violeta Ivanov menționează într-o postare pe contul său de Facebook că de la începutul campaniei electorale a discutat cu sute de familii tinere și a primit sute de mesaje din partea lor, care o întrebau despre ce prevede programul prezidential „Moldova-2024” pentru ei.

„Nici nu puteam să trec cu vederea viitorul acestei țări. Tinerii sunt prioritatea noastră, iar pe lângă acțiunile generale, menite să transforme țara noastră în una prosperă, avem și acțiuni direcționate anume pentru tineri și tinerele familii”, a menționat Violeta Ivanov.

Potrivit acesteia, una din cele mai importante acțiuni din programul echipei sale este sprijinul familiilor la nașterea copiilor. „Noi luptăm de ceva vreme în Parlament să fie majorată indemnizatia la nașterea copilului până la 16.000 de lei pentru primul copil și până la 24.000 de mii de lei pentru următorii copii născuți în familie”, a amintit Violeta Ivanov.

De asemenea, Violeta Ivanov și echipa sa își propune să instituie suplimentar o indemnizație pentru susținerea copilului, care să fie acumulată într-un cont bancar până copilul va împlini vârsta de 18 ani. Aceasta va fi, în prima lună, echivalentul salariului mediu pe economie, adică aproape 8000 lei la ziua de azi, după care, lunar, timp de 18 ani va fi de 2% din salariu mediu.

„Eu cred că Republica Moldova va deveni o țară plină de oportunități pentru tineri, o țară din care copiii să nu mai vrea să plece peste hotare lăsându-și părinții și buneii, o țară în care să vrea să locuiască copiiii și nepoții noștri. Moldova va fi o țară a schimbărilor, iar noi vom aduce aceste schimbări!”, a concluzionat Violeta Ivanov.

Amintim că programul „Moldova -2024” al Violetei Ivanov și echipei sale prevede acțiuni și programe sociale pentru toate categoriile de populație. Acestea vor fi posibile grație unui plan de relansare și creștere economică a Republicii Moldova datorită fortificării rolului statului în economie, construirea de fabrici de procesare și modernizarea agriculturii, optimizarea veniturilor și cheltuielilor bugetare, etc.

Vezi și: Maia Sandu: Judecătorii care au spălat miliarde de dolari sunt repuși în funcție de justiția lui Dodon

Dionisie Rusu