Deputații din Parlamentul de la Chișinău au aprobat Proiectul de hotărâre al Guvernului în exercițiu cu privire la declararea stării de urgență. 52 de deputați au votat pentru instituirea stării de urgență în R. Moldova Astfel, începând de miercuri, 31 martie, în R. Moldova urmează să fie declarată stare de urgență pentru următoarele 60 de zile.

Proiectul de lege a fost inițiat de deputații PSRM și a fost criticat de opoziție, care a propus ca starea de urgență să fie instituită inițial pentru 15 zile. Totodată, parlamentarii din opoziție i-au acuzat cei socialiști că, de fapt, ar încerca să blocheze procesele politice și nu să adopte măsuri sanitare eficiente împotriva răspândirii infectărilor cu COVID-19

Prezent în Parlament pentru a prezenta proiectul de inițiativă, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că a decis să-i propună Parlamentului să instituie starea de urgență din cauza situației epidemiologice grave. Acesta a afirmat că e nevoie de instituirea stării de urgență, astfel ca guvernul demisionar să aibă mai multe pârghii, inclusiv dreptul de a interveni în legea bugetului, negând existența unor interese politice.

Dionisie Rusu