Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, a anunţat marţi că a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Novak Djokovic este cel de-al patrulea sportiv care a participat la Adria Tour testat pozitiv la COVID-19.

Pe rând, Grigor Dimitrov, Borna Coric, Marko Paniki (preparatorul fizic al lui Djokovic), Kristijan Groh (antrenorul lui Dimitrov), Viktor Troicki şi soţia sa însărcinată au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Novak Djokovic, considerat responsabil pentru consecinţele organizării Adria Tour

Liderul mondial este considerat acum responsabil pentru tot ceea ce s-a întâmplat. Djokovic a revenit la Belgrad şi a fost testat şi el, iar rezultatele au fost anunţate azi.

Alexander Zverev şi Marin Cilic, alţi doi sportivi care au participat la Adria Tour, au fost testaţi şi ei, iar rezultatele sunt negative.

„Djokovic, criticat pentru organizarea evenimentului", titrează New York Times, care scrie că sârbul se confruntă cu un val de contestatari.

Jucătorii prezenţi la Adria Tour au petrecut după meciuri. Imaginile au apărut pe reţelele sociale.

În Serbia şi Croaţia, pentru că măsurile de distanţare nu sunt obligatorii, acestea nu au fost aplicate şi participanţii au fost văzuţi jucând baschet, fotbal, tenis, îmbrăţişându-se în faţa publicului, atât la Belgrad, unde a avut loc prima etapă a Adria Cup, cât şi la Zadar.

La primul turneu, de la Belgrad, spectatorii din tribune nu au păstrat distanţa socială şi nu au purtat măşti. Jucătorii s-au îmbrăţişat pe teren, iar Djokovic a postat apoi fotografii cu o petrecere a jucătorilor după meciuri.

Adria Tour, turneu organizat de liderul mondial Novak Djokovic

Tenisul profesionist a fost suspendat la nivel global în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, iar ATP şi WTA plănuiesc reluarea turneelor din luna august. Organizatorii US Open intenţionează să organizeze Grand Slam-ul de la New York la finele lunii august, dar fără spectatori şi cu măsuri de igienă stricte.

Finala turneului de la Zadar, în care urmau să joace Novak Djokovic şi rusul Andrei Rublev, a fost anulată.

Circuitul Adria Tour, organizat de Djokovic în Balcani pentru a strânge bani în scopuri caritabile şi pentru a oferi unor jucători meciuri într-un sezon competiţional suspendat, a început cu etapa de la Belgrad, câştigată de austriacul Dominic Thiem, şi ar urma să continue cu o a treia etapă, în Bosnia (Banja Luka, 3/4 iulie), după ce turneul din Muntenegru (27/28 iunie) a fost anulat.

La fiecare turneu participă opt jucători, împărţiţi în două grupe de câte patru, urmând să joace fiecare cu fiecare. Sistemul de joc este cel mai bun din şapte ghemuri, cu un tiebreak normal.

Vezi și: FC Barcelona a încasat 1,2 milioane euro din primele jetoane virtuale pentru fani

Dionisie Rusu