Consiliul Raional Orhei a anunțat că, în zilele următoare, va realiza, în regim de urgență, un audit al potențialului industrial al raionului. Astfel, autoritățile raionului au dat curs inițiativei aleșilor locali din partea Partidului „ȘOR” din toată țara, care susțin că această măsură ar ajuta administrația raioanelor să identifice mai ușor noi locuri de muncă pentru cetățeni.

Consiliul Raional Orhei susține că propunerea Partidului „ȘOR” este binevenită în situația în care este de așteptat, în timpul apropiat, să crească solicitările de angajare a cetățenilor, inclusiv din partea celor care revin acasă de peste hotare.

„Noi ne gândim cum să ajutăm oamenii, căutăm soluții. În acest sens, realizarea unui audit la inițiativa Partidului „ȘOR” este foarte potrivită”, menționează Consiliul Raional.

Un raport cu rezultatele auditului potențialului industrial al raionului Orhei va fi prezentat imediat după sărbătorile pascale. Autoritățile raionului Orhei au îndemnat și celelalte Consilii Raionale din țară să dea curs inițiativei Partidului „ȘOR”.

„În situația economică actuală deloc simplă este important să găsim și să aplicăm soluții eficiente de susținere a cetățenilor, iar realizarea acestei inițiative oferă asemenea soluții”, se arată într-un comunicat al Consiliului Raional Orhei.

Inițiativa aleșilor locali din partea Partidului „ȘOR” cu privire la trecerea în revistă a potențialului industrial în raioane urmărește identificarea oportunităților de angajare pentru cetățeni, dar și pentru a evalua volumul investițiilor necesare la relansarea activității unor întreprinderi din teritoriu, se arată în comunicatul Partidului Șor.

Vezi și: Moldovenii blocați în Israel vor veni acasă într-un avion cu Focul Haric