Pe canalul de telegram „Привет, Гроссмейстер!” a mai apărut o înregistrare audio a unei conversații. După cum susține autorul sunt vocile actualului Primar General al Municipiului Chișinău, Ion Ceban și Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

„Decis la 100%...”
Pare că înregistrarea a avut loc în pragul alegerilor Prezidențiale din 2016, iar subiectul discuției era campania mediatică din perioada electorală. Cele două voci ce apar în frântura audio, seamănă leit cu cea a lui Ion Ceban și liderul PSRM de atunci Igor Dodon.

Începutul conversației pare să fie legate de modalitatea de comunicare: „Aista am în vedere, când sunt chestii de vorbit sau de scris,  se poate pe aista, că nu pre...” spune vocea care seamănă cu cea a lui Igor Dodon. Tindem să credem că aceștia ar fi încercat cumva să-și securizeze conversațiile de la posibile înregistrări.

Vocea ce seamănă cu cea a Primarului, aduce în discuție și ceva cu referire la „GRUPE” care susține că trebuie filtrate că-s foarte mulți: „Chiar și media ceia...”. 

Vocea ce seamănă cu cea a lui Igor Dodon, la un moment dat spune „eu am vorbit cu oamenii, tot normal, totul la 100%”. La care cel care pare a fi Ceban adaugă: „Eu am văzut și altele. M-am uitat ieri la Jantuan, nu știu dacă ea lucrează pentru dânșii, vîstupea la Jurnal.”

În continuare cel care pare a fi Ceban, îi povestește lui Dodon un rezumat a unei emisiuni de la Jurnal TV. În acest context, vocea care seamănă cu a primarului general, nu ezită să-i catalogheze pe toți participanții la emisiune numindu-l pe moderatorul emisiunii „Dalbeni”. Doar despre Jantuan spune că ar fi ținut apărarea lor, dar așa imparțial. Într-un final, vocea ce seamănă cu cea a lui Dodon spune: „Nu, tot îi sucică!”.


Pranteze.md menționează că acum câteva zile a mai apărut o înregistrarea audio în care apar două voci asemănătoare cu cele a lui Ion Ceban și Igor Dodon. Atunci aceștia doi ar fi discutat despre anularea alegerilor locale din Chișinău. Cel puțin vocea care seamănă cu cea a lui Igor Dodon, i-ar fi propus lui Ion Ceban ca să se anuleze alegerile în care Andrei Năstase ieșise învingător.