Doi locuitori ai raionului Căușeni sunt învinuiți de deteriorarea intenționată a digului de protecție al râului Nistru pentru a-și inunda culturile agricole, amplasate în raionul Ștefan Vodă și, respectiv, a-și recupera prejudiciile de la stat.

Potrivit Procuraturii raionului Ștefan Vodă, cei doi au contractat un șofer cu buldoexcavator, care pe 7 iulie curent, s-a deplasat între satele Crocmaz și Tudora unde a deteriorat o parte a digului de protecție al râului Nistru, revărsând o cantitate impunătoare de apă, inundând astfel propriul teren agricol, semănat cu grâu, dar afectat de secetă. Ulterior, potrivit procurorilor, aceștia ar fi mizat pe faptul că astfel, statul le va recupera cheltuielile de pe urma inundației, produse ca urmare a digului care s-ar fi ”autodistrus”.

Potrivit estimărilor efectuate de specialiști, prin distrugerea construcției hidrotehnice destinate protecției extravilanului de la inundații, statul a fost prejudiciat cu aproape un milion de lei.

Pentru cele săvârșite unul dintre făptași a fost plasat în arest pentru 15 zile, iar complicele său este căutat de poliție.

Legislația Republicii Moldova prevede, pentru astfel de acțiuni, până la 6 ani închisoare.

Vezi și: ÎNGROZITOR. Un bărbat zăcea fără suflare într-un ascensor a unui bloc din capitală

Dionisie Rusu