Începând de miercuri, 1 iulie, toate persoanele care intră pe teritoriul Greciei (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puţin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa electronică a celor care călătoresc în această ţară.

După completare, solicitanţii vor primi un cod unic de confirmare a înregistrării, un cod QR, care trebuie prezentat autorităţilor de frontieră (în format electronic sau tipărit), în momentul intrării în Grecia.

Formularul este disponibil în limba engleză la adresa travel.gov.gr. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august.

Acest cod QR stabileşte dacă este necesar să fii supus unui test de depistare la sosire. În cazul depistării, turistul este necesar să se izoleze, în aşteptarea rezultatului testului, potrivit unui nou protocol emis de Protecţia Civilă.

În cazul unui rezultat pozitiv, turiștii vor fi contactaţi de către autorităţile elene şi plasaţi în carantină pentru 14 zile la adresa menționată în chestionar, costurile fiind suportate de către statul grec.

Vezi și: Germania: 30.000 de persoane, suspectate într-o anchetă privind un amplu scandal de pedofilie

Dionisie Rusu