Andrei Nastase a vorbit astăzi într-un live despre creditul oferit de Federația Rusă și despre clauzele extrem de defavorabile ale acestuia pentru Republica Moldova.

„De parcă nu erau suficiente cele oferite până acum de această guvernare, nu ar fi fost suficientă asumarea neconstituțională de răspundere a celor câteva legi în interes oligarhic pe timp de epidemie, tot pe timp de epidemie, în condiții obscure Dodon a decis să contracteze creditul de la Moscova, cu niște clauze special elaborate pentru tara noastră și complet defavorabile pentru aceasta și cetățenii ei. Si pentru mai multă confuzie vorbește apăsat și în aceeași cheie si despre creditul negociat în paralel cu FMI în condiții corecte și transparente.

În mod oficial, cu acei bani din Rusia urmează a fi plătite prioritar firmele rusești care vor executa comenzi în Moldova. Anticipez, însă, că în actualele condiții și cu clauze extrem de periculoase, similare afacerii cu Ianucovici, pe lângă dezmățul uluitor pe care îl poate favoriza, cu sume enorme ce vor fi folosite din nou în scopuri electorale, pentru mită electorală în formă generalizată, pentru finanțările oculte ale PSRM și ale campaniei prezidențiale care urmează, prin semnarea acestui acord Republica Moldova este expusă unor enorme riscuri de securitate.”  



Vezi și: Deputat PAS : Igor Dodon când are o problemă în coaliția de guvernare, iese și îi sperie pe PD-iști cu alegerile anticipate