Alți doi medici care lucrau la spitalul din Rusia la care a fost tratat, inițial, Alexei Navalnîi, după otrăvirea cu Noviciok de anul trecut, au murit în această primăvară, conform Digi24.

Dr. Serghei Maksimișin, în vârstă de 55 de ani, a murit în 4 februarie în urma unui atac de cord. În 26 martie, dr. Rustam Agishev, în vârstă de 63 de ani, a murit după ce a suferit un atac vascular cerebral.

Cele două decese ale medicilor vin după ce un alt medic de la spitalul la care a fost tratat Navalnîi a dispărut. Aleksandr Murahovski a fost medicul șef al spitalului din orașul siberian Omsk, acolo unde a fost tratat Navalnîi. Ulterior, Murahovski a fost descoperit în viață - se pierduse în pădurea în care a mers la vânătoare.

Aleksandr Murahovski a fost medicul şef al spitalului din oraşul siberian Omsk unde a fost tratat Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin. Ulterior, Murahovski a fost promovat în funcţia de ministru regional al sănătăţii.

Alexei Navalnîi a fost internat la Omsk în luna august a anului trecut. Inițial, spitalul de urgență a recunoscut că acesta a fost otrăvit, dar apoi a negat.

După intense negocieri cu autorităţile, Aleksei Navalnîi a fost transportat cu avionul în Germania de la Omsk pentru îngrijiri de specialitate.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

 

Dionisie Rusu