Starea de sănătate a opozantului rus Alexei Navalnîi continuă să se deterioreze, au anunţat avocaţii săi, care au precizat că în prezent Navalnîi „nu îşi mai simte mâinile”, informează The Moscow Times.

Principalul opozant al preşedintelui Vladimir Putin, care a intrat săptămâna trecută în greva foamei în semn de protest faţă de condiţiile din închisoarea unde e încarcerat, se află în stare din ce în mai gravă.

Navalnîi s-a plâns mai întâi de „dureri puternice de spate”. Ulterior, disidentul rus a spus că „nu îşi mai simte un picior” şi s-a plâns de faptul că medicii că îl tratează doar cu Ibuprofen, scrie Digi24.

Zilele trecute, starea opozantului rus s-a înrăutăţit şi mai mult după ce acesta a acuzat stări febrile şi tuse puternică. Un deţinut din baraca sa a fost spitalizat pentru tuberculoză, al treilea caz de acest fel în câteva săptămâni în rândul celor 15 deţinuţi.

„Arată rău, nu se simte bine”
Acum, avocaţii săi au spus că Navalnîi nu îşi mai simte mâinile, tuşeşte şi slăbeşte un kilogram pe zi.

„Arată rău, nu se simte bine”, a spus avocata Olga Mihailova, care a adăugat că, în prezent, Navalnîi cântăreşte în jur de 80 de kilograme. Înainte de a fi încarcerat, Alexei Navalnîi (înalt de 1,89 metri) avea o greutate de 93 de kilograme.

Casa Albă şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la regimul la care e supus în închisoare Navalnîi şi a precizat că guvernul rus este responsabil pentru starea sa de sănătate.

Carolin Minciuc