Astăzi, 13 iulie, Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, șeful fracțiunii parlamentare a Platformei DA, și Igor Munteanu, Președintele Comisiei de Control al Finanțelor Publice, deputat al Platformei DA, au avut o întâlnire cu Ambasadorul Ucrainei, Marko Shevchenko și Sviatoslav Chukhrai, I Secretar al Ambasadei Ucrainei.

În cadrul întrevederii s-a discutat subiectul procesului de diversificare a surselor de electricitate și gaze naturale, progresele înregistrate în Ucraina legate de liberalizarea extinsă a prețurilor și furnizorilor de resurse energetice, precum și disponibilitatea părții ucrainene de a ajuta Republicii Moldova în procesul de demonopolizare și pieței interne.

Reducerea monopolurilor și diversificarea concurențială a pieței de resurse energetice reprezintă un obiectiv esențial pentru deputații Platformei DA.

Relațiile de bună vecinătatea și cooperare dintre Ucraina și Republica Moldova trebuie să avanseze și să ofere oportunități mai mari pentru cetățenii statelor noastre, au reiterat participanții la această întrevedere de lucru.

Vezi și: Igor Dodon și-a asfaltat drumul exact până la poarta reședinței de la Condrița