Turcia a anunțat că va sprijini Azerbaidjanul „cu toate mijloacele” pe care le are la dispoziție în conflictul pe care această țară îl are cu Armenia și care s-a reaprins în dimineața zilei de duminică, relatează Al Arabiya, citează Publika.

Oficialii de la Ankara și-au anunțat sprijinul complet pentru Azerbaidjan și au cerut Armeniei „să renunțe la agresiuni” după ce lupte și ostilități au început în regiunea separatistă Nagorno-Karabah.

„Îi vom sprijini pe frații noștri azeri cu toate mijloacele, în lupta lor pentru protejarea integrității lor teritoriale”, a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, într-un comunicat. 

„Armenia, prin atacurile sale împotriva Azerbaidjanului a arătat lumii, din nou, că este cea mai mare amenințare pentru pace și pentru pacea în regiune. Ca întotdeauna, națiunea turcă este alături de frații azeri cu toate mijloacele de care dispune. Invităm poporul armean să aibă grijă de viitorul lui și să îl protejeze de cei care îl folosesc ca pe o marionetă”, a declarat Președintele turc, Recep Erdogan. 

Paranteze.md amintește că autoritățile din Armenia au anunțat stare de război și mobilizare generală după un conflict armat cu militarii azeri în regiunea Karabahului de Munte.

Vezi și: La București va fi organizat un concert caritabil în sprijinul Filarmonicii de la Chișinău