Andrei Spînu va fi parte a echipei președintei Maia Sandu, la alegerile prezidențiale din această toamnă. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Ministrul a evitat să spună clar dacă va fi sau nu șeful staffului electoral al șefei statului și a subliniat că își va lua concediu în perioada campaniei electorale.

„Credem că în această campanie trebuie să se implice toată lumea, e vorba de o echipă foarte mare. Eu voi face parte din echipa care se va ocupa de organizarea campaniei”, a spus ministrul.

Andrei Spînu a comentat și constatările Promo-LEX din campania electorală pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, când s-a spus că participarea sa în activități de campanie poate fi calificată drept utilizare abuzivă a resurselor administrative.

„Nu-mi este clar unde am depășit anumite limite, toate vizitele mele în raion au fost făcute în afara orelor de muncă, în weekend, folosind resurse proprii. În toată lumea, ministrul este o funcție politică și în toată lumea, miniștrii fac campanie electorală. Și funcționarii publici. În afara orelor de muncă, poate să facă, este un drept constituțional”, a punctat Andrei Spînu.

Reamintim că alegerile prezidențiale ar urma să aibă loc pe 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul privind aderarea Republicii Moldova la UE.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Dionisie Rusu