În cadrul emisiunii Secretele Puterii de la postul de televiziune Jurnal TV, deputatul din fracțiunea Partidului „Acțiune și Solidaritate” Dumitru Alaiba, a comentat scandalul politic legat de „sechetrarea” lui Ștefan Gațcan de către mai mulți deputați ai fracțiunii PSRM.

Deputatul Alaiba, povestește că dimineață colegii socialiști erau așteptați la ședințele comisiilor parlamentare la care aceștia nu se prezentau, ca mai apoi să afle că aceștia în acele momente se ocupau cu intimidări, presiuni și privarea libertății deputatului Ștefan Gațcan care ieri anunța că părăsește fracțiunea PSRM.

Alaiba face o aluzie retrospectivă că dacă acum un an PD-ul condus pe atunci de Plahotniuc ar fi aplicat așa gen de metode în raport cu acei deputați care s-au adunat în Parlament pentru a-i alunga pe cei din Partidul Democrat de la Guvernare. Potrivit acestuia, actuala guvernare aplică metode banditești care nu se încadrează în nici o limită a normalului.

În aceeași emisiune și deputatul Alexandr Slusari a condamnat acțiunile deputaților și a Președintelui Dodon, catalogându-le ca fiind reacții banditești și mafiote în stilul anilor 90.

Paranteze.md amintește că astăzi după dispariția de câteva ore a deputatului Ștefan Gațcan, președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță a publicat pe profilul său o cerere din numele deputatului Gațcan prin care acesta și-ar fi depus mandatul. 

Potrivit mai multor deputați, cererea ar fi fost scrisă de către socialiști care l-au obligat preț de mai multe ore pe Gațcan să o semneze.

Vezi și: Sârbu: Nu știu cum a ajuns domnul Gațcan în câmp, deoarece mașina e în parcarea Parlamentului

Carolin Minciuc