Un parfum care reproduce mirosul din spațiu a fost lansat de un chimist după ce a lucrat în trecut la un proiect pentru NASA.

Eau de Space a fost dezvoltat de Steve Pearce, fondatorul Omega Ingredients. Pearce a fost angajat de NASA, în 2008, pentru a recrea mirosul spațiului, astfel încât astronauții care ajung în cosmos să nu aibă parte de surprize neplăcute, transmite CNN.

Chimistul a avut nevoie de patru ani pentru a perfecționa parfumul.

Astronauții au descris mirosul spațiului ca fiind o combinație de „praf de pușcă, carne arsă, zmeură și rom”. Peggy Whitson, care a trăit la bordul Stației Spațiele Internaționale, a descris astfel experiența, pentru CNN: „Este cam ca mirosul unei arme, imediat după ce ai tras cu ea”.

Mirosul spațiului, finanțat pe o platformă de crowdfunding

Parfumul a fost lansat pe platforma de crowdfunding Kickstarter. În doar câteva zile, echipa lui Pearce a strâns peste 57.000 de dolari de la 1.546 de utilizatori.

O sticlă de Eau de Space poate fi precomandată pe platformă la prețul de 29 de dolari. Livrările vor începe în luna octombrie a acestui an.

Echipa promite să doneze sticle de parfum unor școli cu programe STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) pentru copii cu vârste mai mici de 12 ani.

Vezi și: Guvernul din India interzice TikTok și alte 58 de aplicații din China. Vezi lista

Dionisie Rusu