Presa britanică a dezvăluit cauza oficială a morții prinţului Philip. Potrivit jurnaliștilor de la The Daily Telegraph, care au intrat în posesia certificatului de deces, ducele de Edinburgh a murit "bătrânețe".

Expresia "a murit de bătrânețe" este acceptată dacă pacientul are peste 80 de ani și dacă medicul care l-a îngrijit personal, pentru o perioadă lungă de timp, observă un declin treptat, relatează Daily Mail.

Certificatul de deces sugerează că nu a existat nicio altă boală care să fi contribuit la moartea prințului Philip, inclusiv afecțiunea cardiacă care l-a obligat să fie supus unei proceduri chirurgicale cu doar câteva săptămâni înainte de a se stinge.

Moartea ducelui a fost înregistrată la Royal Borough of Windsor și Maidenhead de către secretarul său privat, Archie Miller-Bakewell, la 13 aprilie, la patru zile după ce a decedat.

Prințul Philip s-a născut pe insula greacă Corfu la 10 iunie 1921. Tatăl său a fost prințul Andrei al Greciei și Danemarcei, un fiu mai mic al regelui George I al Greciei. Mama sa, prințesa Alice, era fiica lordului Louis Mountbatten și strănepoata reginei Victoria.

Sănătatea lui se deteriorase de ceva timp, în 2017 anunțând că renunță la angajamentele regale.

Anuțul Palatului Buckingham după moartea prințului Philip

„Cu o profundă tristețe Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, a fost declarație a Palatului Buckingham.

Prințul Philip a fost înmormântat în 17 aprilie, într-un cadru restrâns, în Capela St. George a Castelului Windsor.

Moartea ducelui de Edinburgh a avut ecou în lumea întreagă. Lideri de stat şi personalităţi precum Dalai Lama sau preşedintele Statelor Unite Joe Biden l-au omagiat. Majestatea Sa rămâne în istorie drept cel mai longeviv prinţ consort.

Sursa: Observator

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD
Dionisie Rusu