Primăria municipiului Chișinău informează că 10 de troleibuze clasice au fost lansate astăzi pe rutele municipale de transport.

Unitățile de transport sunt de tip AKSM, de ultimă generație, noi, fabricate la uzina din Minsk și asamblate la Atelierul de reparații al ÎM. „RTE Chișinău".

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că prin includerea acestor troleibuze în circuit, municipalitatea asigură cetățenii cu transport confortabil, de calitate, la standarde internaționale. De asemenea, edilul capitalei a precizat că de la începutul anului curent, au fost lansate pe rute 20 de troleibuze noi asamblate la Chișinău, astfel municipalitatea își propune să diminueze din riscurile majore privind infecția COVID-19 în unitățile de transport în comun.

Troleibuzele noi din Belarus dispun de sisteme de aer condiționat, de supraveghere video în interior și prize USB destinate călătorilor, pentru încărcarea dispozitivelor electronice. De asemenea, unitățile de transport au blocurile optice pe bază de LED și oglinzi cu reglaj electric, dar și podea joasă, cu platformă retractabilă, pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant.

Amintim că, în primele 3 luni ale anului curent, pe străzile capitalei au fost puse în circulație 5 troleibuze noi articulate, produse în Belarus, 10 troleibuze clasice AKSM, 5 troleibuze articulate cu parcurs, de model Solaris, achiziționate din Riga și 10 troleibuze clasice cu parcurs, de model Skoda.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

Dionisie Rusu