În comuna Doina, raionul Cahul, Partidul „ȘOR” a început lucrările pentru implementarea proiectului de iluminat public. Toate cele trei sate din componența comunei – satele Doina, Rumeanțev și Iasnaia Poleana – vor dispune de un sistem de iluminat public modern, datorită proiectului Partidului „ȘOR”. Lucrările decurg în paralel cu cele din orașul Taraclia, localitate din sudul țării condusă de un primar din partea Partidului „ȘOR”. Recent, în regiunea de sud a țării Partidul „ȘOR” a dat în folosință un sistem de iluminat public și în satul Cairaclia, raionul Taraclia.

În comuna Doina va fi montată o rețea electrică cu lungimea de 9 kilometri și 500 de corpuri de iluminat de tip LED. Nouă posturi de transformare a curentului vor fi modernizate, iar rețeaua va fi dotată cu un sistem inteligent de aprindere/stingere a luminii la anumite ore.

Într-un mesaj video adresat locuitorilor comunei Doina, liderul Partidului „ȘOR”, deputatul și inițiatorul proiectului, Ilan Șor a menționat că în această localitate luminile stradale nu au mai fost aprinse de vreo 30 de ani și că această comună, practic, nu beneficiază de subvenții din bugetul raionului.

„Majoritatea în Consiliul Raional Cahul este deținută de socialiști și ei îi pedepsesc pe locuitorii satelor care și-au ales primarii din opoziție, îi pedepsesc pentru alegerea lor politică”, a spus Șor.

În ciuda piedicilor, a continuat Șor, primarii Partidului „ȘOR” își vor îndeplini toate promisiunile electorale.

„Partidul „ȘOR” și eu personal îi vom ajuta. Nu vom permite autorităților să se răzbune pe cetățeni”, a menționat liderul formațiunii politice.

Prezent la evenimentul de lansare a lucrărilor, vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, a spus că satul Doina se va număra printre localitățile din sudul țării iluminate de Partidul „ȘOR”.

„Și locuitorii din sudul țării au înțeles că noi nu aruncăm vorbele în vânt. Am promis în campania electorală că printre proiecte pe care le vom realiza se va număra iluminatul stradal. Acest lucru, vedeți, este făcut chiar în satul Dvs. și în multe alte localități”, a declarat Balinschi.

Potrivit lui Balinschi, Partidul „ȘOR” este preocupat nu de problemele politice sau de obținerea puterii cu orice preț, ci de problemele cetățenilor.

Precizăm că pentru 2020, Partidul „ȘOR” își propune să implementeze proiecte de iluminat public în circa o sută de localități din țară. Formațiunea politică și-a asumat angajamentul în fața cetățenilor că va implementa proiecte de iluminat stradal în toate localitățile cu primari din partea echipei lui Ilan Șor, iar în raionul Orhei va ilumina toate cele 74 de sate și comune, indiferent de apartenența politică a aleșilor locali. În prezent sunt în toi lucrările pentru implementarea proiectelor de iluminat stradal și în alte câteva zeci de localități din raionul Orhei.

De la începutul anului, proiecte similare au fost definitivate în mai multe comune și sate din raionul Orhei, dar și în localități din raionul Fălești și Criuleni. Un proiect ambițios de iluminat public este implementat și în orașul Taraclia, care va deveni, până la Ziua Independenței Republicii Moldova, cel mai iluminat oraș din regiunea de sud a țării.


Vezi și: (FOTO) Locuitorii raionului Orhei: declarăm vot de neîncredere Guvernului Chicu și guvernării

Dionisie Rusu