PRO MOLDOVA constată părăsirea definitivă a câmpului legal de către Igor Dodon și oamenii săi care au sechestrat astăzi nu doar un deputat și cunoscut medic, dar și cele mai importante instituții ale statului.

„Facem apel către toate partidele responsabile, către toți deputații care cred că Republica Moldova merită o a doua șansă de independență, să ne solidarizăm împotriva acestui atentat la organul reprezentativ suprem al poporului Republicii Moldova. Dacă acceptăm ca deputații să fie sechestrați din clădirea Parlamentului, acceptăm cererea de demisie semnată sub presiune, acceptăm dispariția subită a deputaților, acceptăm înregistrări video dubioase de câmpuri, atunci cum putem să luptăm pentru drepturile și libertățile oamenilor în continuare?!

Facem apel către toate misiunile diplomatice, organizațiile internaționale și societatea civilă să intervină pentru a soma autoritățile să respecte supremația legii, principiul separării puterilor în stat și asigurarea ordinii de drept. Cerem să fie luat act de acest incident banditesc organizat de Igor Dodon și Partidul Socialiștilor.

Constatăm că fraudarea alegerilor prezidențiale a început în forță astăzi, prin sechestrarea unui deputat deferend și intimidarea opoziției. Acest incident ilustrează clar care sunt instrumentele de luptă politică înțelese de actuala guvernare și că acestea nu au nimic comun cu instrumentele democratice și bunele practici europene.”

PRO MOLDOVA a depus un denunț la Procuratura Generală în care au fost descrise faptele banditești ale deputaților socialiști și Igor Dodon, prin care solicită elucidarea circumstanțelor dispariției deputatului Ștefan Gațcan și a circumstanțelor de aplicare a violenței psihice asupra acestuia, precum și pornirea urmăririi penale pe faptele descrise și tragerea la răspundere penală a colaboratorilor de poliție, care au aplicat violență față de deputații în Parlamentul Republicii Moldova, acțiuni care sunt asimilate infracțiunii de ultraj.


DENUNȚ PG 01.07.2020 by Paranteze.MD on Scribd


Vezi și: FOTO // Percheziții PCCOCS și SIS la fostul sediu al Partidului Democrat din Moldova

Dionisie Rusu