Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea mai multor proiecte, printre care: legea bugetului pentru anul curent și majorarea salarilor medicilor. Executivul și-a asumat răspunderea pentru modificarea legii bugetului pentru anul curent. Proiectul presupune majorarea cheltuielilor bugetare cu aproape 1,3 miliarde de lei și a veniturilor cu doar aproximativ 50 de milioane de lei. Astfel, deficitul bugetar va crește cu peste 1,2 miliarde de lei. 

În cele din urmă, Igor Grosu a declarat că sub formă de protest pentru modul în care PSRM și Guvernul Chicu încearcă să-și impună abordările lor ilegale și netransparente, fracțiunea PAS nu se va prezenta la ședința Parlamentului de astăzi.

Deputatul PAS, Radu Marian a scris pe pagina sa de Facebook, despre faptul că prin această asumare de răspundere, Guvernul vrea să majoreze sporurile salariale pentru Parlament, în defavoarea medicilor, polițiștilor și învățătorilor.


Iată așa ceva vrea să introducă pe ascuns Guvernul prin asumare de răspundere! Sporuri salariale mai mari la Parlament decât medicilor, polițiștilor și învățătorilor! Totu-i clar! ” a scris deputatul.


Vezi și: Deputat PAS: Semnătura lui Gațcan pare a fi falsificată... A stat cineva cu pistolul la tâmplă