Gabi Iancu (26 de ani), atacantul celor de la FC Viitorul, a fost chemat în premieră la echipa națională și are șansa să evolueze în meciurile cu Irlanda de Nord (4 septembrie) și Austria (7 septembrie), din Liga Națiunilor.

Iancu a reușit 20 de goluri în sezonul precedent și recunoaște că s-a gândit întotdeauna la echipa națională, chiar dacă a ajuns deja la 26 de ani.

Gabi Iancu, dezvăluiri din 2011, când a ratat turneul final de la naționala U17: "Am plâns o săptămână-două".

Fostul atacant de la FCSB, FC Voluntari sau Dunărea Călărași a rememorat și un moment trist din carieră, din 2011, când s-a accidentat cu doar câteva zile înainte de plecarea spre Serbia, unde avea loc Campionatul European U17.

"Este unul dintre obiective (n.r - să ajung la un turneu final). Mi-aduc aminte. Cred că s-a întâmplat cu două zile înainte, nu mai știu sigur. Am fost foarte supărat, cred că am plâns o săptămână-două. Jucasem toate meciurile și mi-a părut foarte rău. Îmi lipsește asta din CV, să zic așa", a declarat Iancu, pentru FRF TV.

La turneul final din 2011, România U17 a încheiat pe ultimul loc o grupă din care mai făceau parte Olanda, Germania și Cehia. Din naționala condusă de Adrian Văsâi mai făceau parte jucători precum Constantin Brănescu, Bogdan Țîru sau Claudiu Bumba.

Iancu a vorbit și despre poziția în care i-ar plăcea să evolueze la naționala României, dar și despre persoana căreia îi va dedica primul gol reușit sub tricolor.

"Am mai multe posturi în care mă simt bine, cel mai bine cred că în centru, în spatele vârfului. Și în dreapta mi-e destul de ușor. Am jucat și extremă stânga, nu e tocmai pe placul meu, dar voi juca unde mă va pune și voi încerca să dau randamentul cel mai bun.

Primul om care m-a dus pe mine la fotbal a fost unchiul meu, care a decedat, și, cu siguranță, o să-i dedic lui primul gol la națională", a mai spus Iancu.

Vezi și: Un român se antrenează lângă Ronaldo la Juventus

Sursa: DigiSport

Carolin Minciuc