Ieri seară, 30 august, Șeful de post, ofițerul superior de sector al Postului de Poliție Merenii Noi al Sectorului de Poliție nr. 2 din localitatea Mereni, din cadrul Inspectoratului de Poliție a Raionul Anenii Noi al IGP al MAI, a bătut un adolescent în vârstă de 14 ani chiar pe terenul de joacă din localitate.

Incidentul revoltător a avut loc în localitatea Mereni din Raionul Anenii Noi. În jurul orelor 22:00, Sergiu Calmoc, ofițerul superior al postului de Poliție Merenii Noi al Sectorului de Poliție nr. 2 din localitate Mereni, fiind în vestimentație civilă s-ar fi apropiat de doi minori care erau așezați pe marginea unei borduri din preajma unui teren de joacă. Din spusele martorilor, din senin acesta a început să-i numească cu cuvinte necenzurate și să-i agreseze verbal și fizic, chiar sub privirile mai multor copii și maturi aflați pe terenul de joacă.

Contactată de Paranteze.md, mama băiatului agresat, ne-a mărturisit că fiul ei a telefonat-o în jurul orei 22:30 și a rugat-o să vină la Primăria din localitate, fără să-i ofere mai multe detalii. Atunci când femeia a mers la primărie, acolo erau deja prezenți mai mulți polițiști și chiar primarul localității.

Din spusele femeii, polițistul Calmoc, aflat în stare de ebrietate, i-ar fi aplicat minorului un procedeu de lupte marțiale, aruncându-l peste umăr căzând peste minor cu întreaga sa greutate. În urma căzăturii minorul s-a ales cu mai multe traumatisme la spate, mână și picior.

Persoanele din localitate susțin că acesta nu este primul incident în care este implicat Sergiu Calmoc. Anterior Polițistul s-ar mai fi bătut în barul din localitate.

Mama adolescentului ne-a mai comunicat că Sergiu Calmoc ar fi telefonat-o în dimineața zilei de astăzi, 31 august, și a încercat să-și ceară scuze pentru incidentul de ieri seara. Mama a mai fost contactată și de soția polițistului care plângând ar fi rugat-o să-și retragă plângerea și să-l ierte pe polițist.

Mama băiatului însă s-a arătat decisă să găsească dreptatea iar polițistul să răspundă pentru fapta sa.

Comisarul principal al Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, Dorin Tomșa ne-a declarat că „la moment de față materialul o să fie expediat conform competenții organelor procuraturii, o să fie stabilite toate circumstanțele și deja Procuratura o să emită o decizie legală în baza circumstanțelor stabilite... ”

Vezi și: Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP s-a autosesizat pe cazul celor doi vitezomani de pe viaduct


Carolin Minciuc